Maya Fitness Home
Kedvezményes regisztráció
Eseménynaptár


Maya Fitness


Maya Fitness Extra Órák program sorozat

Az órarendtől eltérő, vagy az órarendben szereplő, de különleges órákra (Party, Hétvégi Extra, Bemutató óra, Tanfolyam, Tábor) az alábbi adatlap kitöltésével lehet regisztrálni.
Extra órán az 50%-os kupon NEM használható fel!Regisztráció: Az eszközök véges száma miatt a regisztráció ajánlott, a regisztráció nélküli vendégek akkor tudnak részt venni az órán, ha minden regisztrált vendég megérkezett és maradt szabad hely. Egy regisztrációval 1 személy tudja biztosítani a helyét.
Várólista: Amennyiben az órákra foglalható helyek mind lefoglalásra kerülnek, várólistára lehet regisztrálni. Ha az adott órára történik lemondás, a várólistán - a foglalási sorrend szerint - következő regisztráló foglalását aktiváljuk. Az aktiválásról értesítést küldünk e-mail-ben!
Foglalásaim lekérdezése: Egy megadott e-mail címmel lefoglalt, jövőbeli órákról küld aktuális tájékoztatást a megadott címre. Foglalást NEM hajt végre!
Foglalás lemondása: délelőtti óránál előző nap este 20 óráig, délutáni óránál aznap 12 óráig, a visszaigazoló e-mail-ben található "Regisztráció törlése" link használatával, telefonon (20/425-9905) vagy az info@mayafitness.hu e-mail címen.
Kérünk Benneteket, hogy akinek van foglalása, de nem tud eljönni az órára, lehetőség szerint SMS-ben (arról azonnal értesülünk) vagy emailben MINDENKÉPPEN mondja le a foglalását, hogy egyrészt tudjunk róla, másrészt időben értesíthessük a várólistás vendégeket.
Abban az esetben, ha valaki telt házas óra esetén NEM mondja le a foglalását, és nem jön el az órára, akkor egy alkalmat felhasználunk a bérletéről, vagy a következő látogatása alkalmával megkérjük, hogy fizesse ki az 1.200 Ft-os jegyet. Ugyanez igaz abban az esetben is, ha valaki olyan későn mondja le a foglalását, amikor már másik vendég nem értesíthető. Megértéseteket köszönjük!


Óraleírások a rendszeres órarendünkben nem szereplő extra órákról

Pünkösdi Yin jóga (90')
2018. május 21. 9:00 Jázmin-terem
Májusban burjánzik a természet, legszebb pompáját mutatja. Nyisd meg magad Te is az életnek, érezd át a természet lüktetését! Ezen az alkalmon arra törekszünk, hogy belül megnyíljunk, és át tudjuk adni magunkat ennek a csodának.
Kinek ajánlott:
Jógatapasztalat nem szükséges hozzá: kezdőknek is javasolt, és azoknak is, akik a jógát eddig valamilyen oknál fogva (kor, testalkat, izommerevség) nem merték kipróbálni.
Hasznos kiegészítője lehet az aktívabb jellegű jóga-gyakorlásnak, vagy bármilyen sporttevékenységnek is, mert a rendszeres Yin jóga-gyakorlás észrevehetően javítja egyéb mozgásos tevékenységeink minőségét.
Viszont ha elméd különösen csapongó, készülj föl, hogy kihívást jelenthet neki a mozdulatlanság! Lehetsz férfi-nő, gyakorló-gyakorlatlan, hajlékony-merev, fiatal-idősebb, vékony-molett, aktív-passzív: a Yin jógán helyed van.
A foglalkozás menete:
Testileg-lelkileg ráhangolódunk a gyakorlásra és átmozgatjuk ízületeinket.
Ezután, a gyakorlás fő részében a hosszabban (3-5 percig) kitartott, főleg talaj-közeli pózokba belelazulva olyan érzetekkel szembesülünk, amikre máskor "nincs időnk".
Szembe kell néznünk velük és kezelni őket. Jutalmunk testi szinten, hogy növekszik az ízületeink mozgékonysága, csontjaink harmonikusan elrendeződnek, mély kötőszöveteinket rugalmasabbá válnak. A testi érzetek hatására lelkünkben is beindulnak a folyamatok: frusztráció nélküli türelmet tanulunk, gyakoroljuk elménk megzabolázását, elengedjük mindazt, amire nincs szükségünk. Megnyugszunk. Yin minőséggel gyógyítjuk magunkat.

Jóga futóknak a stabilitásért (100')
2018. május 27. 17:30 Jázmin-terem
Fuss tudatosan - Jóga műhely futóknak - Stabilitás és egyensúly
A műhely témája a testi-lelki stabilitás.
Fizikai szinten azért gyakorlunk, hogy stabil, egyenes és mégis könnyed maradjon a testtartásod, miközben futsz. Dolgozunk majd testünk középpontjának, a medencének helyzetével és az ezt meghatározó izmok erősítésével és nyújtásával. Foglalkozunk a boka és a térdízület szerepével, a futómozgást idéző egyensúlyi pozíciók felépítésén és megtartásán keresztül.
Az, hogy mennyire vagy egyensúlyban, mentális szinten is megjelenik. Fordítva is igaz: ha az elméd állapotát tudatosan meg tudod változtatni, azzal befolyásolhatod, mi fog történni a testedben. Ehhez koncentrációs módszereket hívunk segítségül, amelyekkel "lehorgonyozzuk az elmét".
A gyakorlást hosszabb relaxációs-vizualizációs gyakorlattal zárjuk. Annak, amit gyakorolunk, hasznát veheted az edzéseken, a verseny előtti rajtláz pillanataiban, a versenyek alatt, de akár a mindennapokban is.
Ez az óra Neked szól:
ha futsz, vagy más állóképességi sportot űzöl és érdekel a jóga, mint kiegészítő mozgásforma;
ha sosem jógáztál még, mert úgy gondolod, hogy nem vagy elég hajlékony hozzá;
ha eszközöket szeretnél a mentális felkészüléshez;
ha olyan futókkal gyakorolnál együtt, akik már elkezdték :-).
Megtanulod elfogadni, ahol éppen tartasz, és ehhez mérten tűzöl ki célokat magad elé. Ha a jógaórákhoz hasonlóan ilyen szemlélettel gondolod végig a futással kapcsolatos céljaidat és terveidet, örömmel és sérülésmentesen haladhatsz előre futócéljaid megvalósításában.
Az órán való részvételhez jógás előképzettség nem szükséges!

NMPT - Természetes Mozgásminta tréning (120') - Kulcs a gerincbántalmak elkerüléséhez
2018. június 3. (vasárnap) 15:30, Jázmin-terem
Mi is az NMPT?
Natural Movement Pattern Training - Természetes Mozgásminta Tréning
A gerincsérv és a degeneratív mozgásszervi betegségek új prevenciós mozgásprogramja, melynek kidolgozója Bene Máté (gyógytornász, porckorongsérvspecialista, fizioterapeuta).
Mindig minden változik, gerincünk is egy folyamatos evolúciós változáson megy keresztül, már sokkal többet ülünk a számítógép előtt, mint régebben, megváltozott az életmódunk és így megváltozott a mozgásunk minősége is. Az ülő életmódból adódóan egyre többünknek fáj a dereka, nyaka, háta, térde, stb. Mégha rendszeresen mozogsz, sportolsz is, sajnos akkor is a rossz mozgásmintára erősítessz rá, vagyis rögzíted azt.
Kivéve , ha megtanulod az NMPT-t alkalmazni! :-)
Az NMPT korrekciós gyakorlatprogramja segít ezt a folyamatot megállítani, újratanítja a helyes mozgásmintát, mely alapvető fontosságú az aktív, egészséges hosszú életévekhez. Ez nem pusztán gerinctorna, vagy szokványos edzés, ez a jelenünk és a jövőnk új preventív szemléletű mozgásrendszere, melyet kellő gyakorlás után hatékonyan tudsz alkalmazni bármilyen sporttevékenységed során is.
Az NMPT hosszútávú konkrét hatása:
a nyaki gerinc krepitációjának csökkenése
a háti és lapocka környéki izomfájdalmak csökkenése
könnyebb és zökkenőmentesebb járás
vállízületi lágyrészfájdalmak csökkenése, megszűnése
korábbi sportsérülések fájdalmainak enyhülése, megszűnése
erősebb és stabilabb derékérzet
csökkenő haskörfogat >> vékonyabb derék
később elfáradó derékérzet
a korai teniszkönyök és csuklóízületi problémák oldódása, enyhülése
radikálisan javuló tartás, minden erre való koncentráció nélkül
térdízületi problémák enyhülése
"kattogó csípő" elhallgattatása
könnyedebb járás, nagyobb mozgásigény, kisebb fáradtság
"növekedés érzet"

Ezen a hiánypótló extra órán megtanítok neked egy olyan új mozgásprogramot, amely precíz pontos kivitelezésével, és rendszeres végzésével megelőzhetők a gerinc és ízületi problémák nagy része (porckorondsérv, ízületi kopások, váll, csípőfájdalmak stb.).
Tekintettel arra, hogy a gyakorlatok hatékonysága a rendkívül precíz, pontos beállítások és kivitelezés megfelelő minőségének függvénye, a létszám limitált!
Szeretettel várlak!

Hangfürdő Gonggal és Tibeti hangtálakkal (75')
2018. június 8. 19:45 Jázmin-terem
Sok szeretettel meghívunk Benneteket egy olyan világba, ahol végre kizárhatjátok a külvilágot, és a figyelmeteket teljesen Magatokra irányíthatjátok! Lehetőségetek lesz az ellazító hangutazás során a kialakuló hangtérben megélni a nyugalom, a biztonság és a szeretet örömtelei érzését.
Programunk két részből áll:
vezetett relaxáció hangtálakkal és gonggal
meditatív gongfürdő
Mi vár Rátok a hangfürdő alatt?
kényelmes pihenés, mély ellazulás
a Hangtálak finom érintése, rezgése
a Gong lelket megérintő zengése
a hangok és a csend csodálatos varázsa
A hangtál és gongjáték alatt mélyen ellazulhatunk és megtapasztalhatjuk a hangok és a csend semmihez sem fogható varázsát. Próbáljátok ki minél többen a relaxációnak ezt a különleges, maradandó élményt nyújtó válfaját!
A meditáción mindössze kényelmes viseletre lesz szükségetek.
Oktatók: Kray György és Krayné Faragó Zsuzsa, hangmasszőrök (Peter Hess Akadémia), meditáció oktatók és a Gong Akadémia alapító tagjai