Maya Fitness Home
Kedvezményes regisztráció
Eseménynaptár


Maya Fitness


Maya Fitness Extra Órák program sorozat

Az órarendtől eltérő, vagy az órarendben szereplő, de különleges órákra (Party, Hétvégi Extra, Bemutató óra, Tanfolyam, Tábor) az alábbi adatlap kitöltésével lehet regisztrálni.
Extra órán az 50%-os kupon NEM használható fel!Regisztráció: Az eszközök véges száma miatt a regisztráció ajánlott, a regisztráció nélküli vendégek akkor tudnak részt venni az órán, ha minden regisztrált vendég megérkezett és maradt szabad hely. Egy regisztrációval 1 személy tudja biztosítani a helyét.
Várólista: Amennyiben az órákra foglalható helyek mind lefoglalásra kerülnek, várólistára lehet regisztrálni. Ha az adott órára történik lemondás, a várólistán - a foglalási sorrend szerint - következő regisztráló foglalását aktiváljuk. Az aktiválásról értesítést küldünk e-mail-ben!
Foglalásaim lekérdezése: Egy megadott e-mail címmel lefoglalt, jövőbeli órákról küld aktuális tájékoztatást a megadott címre. Foglalást NEM hajt végre!
Foglalás lemondása: délelőtti óránál előző nap este 20 óráig, délutáni óránál aznap 12 óráig, a visszaigazoló e-mail-ben található "Regisztráció törlése" link használatával, telefonon (20/425-9905) vagy az info@mayafitness.hu e-mail címen.
Kérünk Benneteket, hogy akinek van foglalása, de nem tud eljönni az órára, lehetőség szerint SMS-ben (arról azonnal értesülünk) vagy emailben MINDENKÉPPEN mondja le a foglalását, hogy egyrészt tudjunk róla, másrészt időben értesíthessük a várólistás vendégeket.
Abban az esetben, ha valaki telt házas óra esetén NEM mondja le a foglalását, és nem jön el az órára, akkor egy alkalmat felhasználunk a bérletéről, vagy a következő látogatása alkalmával megkérjük, hogy fizesse ki az 1.200 Ft-os jegyet. Ugyanez igaz abban az esetben is, ha valaki olyan későn mondja le a foglalását, amikor már másik vendég nem értesíthető. Megértéseteket köszönjük!


Óraleírások a rendszeres órarendünkben nem szereplő extra órákról

Hangfürdő Gonggal és Tibeti hangtálakkal (75')
2018. február 23. 19:30 Barack-terem
Sok szeretettel meghívunk Benneteket egy olyan világba, ahol végre kizárhatjátok a külvilágot, és a figyelmeteket teljesen Magatokra irányíthatjátok! Lehetőségetek lesz az ellazító hangutazás során a kialakuló hangtérben megélni a nyugalom, a biztonság és a szeretet örömtelei érzését.
Programunk két részből áll:
vezetett relaxáció hangtálakkal és gonggal
meditatív gongfürdő
Mi vár Rátok a hangfürdő alatt?
kényelmes pihenés, mély ellazulás
a Hangtálak finom érintése, rezgése
a Gong lelket megérintő zengése
a hangok és a csend csodálatos varázsa
A hangtál és gongjáték alatt mélyen ellazulhatunk és megtapasztalhatjuk a hangok és a csend semmihez sem fogható varázsát. Próbáljátok ki minél többen a relaxációnak ezt a különleges, maradandó élményt nyújtó válfaját!
A meditáción mindössze kényelmes viseletre lesz szükségetek.
Oktatók: Kray György és Krayné Faragó Zsuzsa, hangmasszőrök (Peter Hess Akadémia), meditáció oktatók és a Gong Akadémia alapító tagjai

Szakrális csakra jóga (120')
2018. február 25. 17:30 Jázmin-terem
Örömmel tapasztaltuk, hogy ilyen nagy érdeklődés van a jóga és magunk mélyebb megismerése irányában.
Legközelebb a szakrális csakra lesz fókuszban, ami nem más, mint az életenergia, melynek táptalaja az öröm! Minden olyan dolog, ami boldoggá tesz, amiben kreativitásodat meg tudod élni, ide tartozik.
Minden, ami a változás témakörébe tartozik, szintén ennek a területnek a harmonikus működésén alapszik. A változás pedig nem mindenkinek egyformán könnyű, ezért ezen az alkalmon ezt a területet fogjuk energetikailag megtámogatni.

Bevezetés a Kundalíni jógába (100')
2018. március 4. 17:30 Jázmin-terem
A Kundalíni jógát a jógikus írások 16-szor hatékonyabbnak tartják, mint a hatha jógát!
Kipróbálhatod, mitől más a Tudatosság jógájának is nevezett Kundalíni jóga, mint más hagyományok. Előzetes jógatapasztalat nélkül is átélheted, hogyan segít minket belső erőink aktivizálásában, tudatosságunk emelésében.
Megtapasztalhatod, hogy a Yogi Bhajan által a 70'-es években Nyugaton megosztott, addig hosszú időn át titkosként kezelt technológia hogyan támogat abban, hogy szabad légy,
közelebb kerülj valódi önmagadhoz és lásd belső szépséged,
a hétköznapokat könnyebben éld meg.
A kundalíni jóga magas fokú hatékonyságával:
Erősíti az idegrendszert, a hormonrendszert, sejtszinten tisztít, méregtelenít.
Felkészíti a testet a finomabb energiák befogadására.
Az elmét segíti a semleges tartományba vinni, ahol csend és nyugalom uralkodik.
A foglalkozás nagyon változatos: a mozgásos gyakorlatokat szakrális kéztartásokkal (mudrák), energetikai zárakkal (bandhák), légző-gyakorlatokkal (pranayama), magas rezgésű hangokkal (mantra), meditációval és relaxációval kombinálja.
A Kundalíni jóga segít megélni, hogy több vagy, mint ez a test, ez a név, ez a személyiség. Minél többször kapcsolódunk lelkünk fényéhez, annál könnyebb lesz a mindennapokat megélni - ebben a testben, ezzel a névvel, ezzel a személyiséggel.

Kiknek ajánljuk:
Mindenkinek! Nincs szükség előképzettségre, a gyakorlatokat bárki tudja végezni. Gyere el, ha az életben valami többre vágysz. Ha megvan a szándékod a belső fejlődésre. Ha szeretnéd az életet tudatosabban élni, nem csak sodródva az eseményekkel.

"A jóga azért jött létre, hogy egészségesek, boldogok és szentségesek legyünk. A Kundalíni jóga azért jött létre, hogy egészségesek, boldogok, szentségesek és tudatosak legyünk! A lélek titka a tudatosság." - Yogi Bhajan

NMPT - Természetes Mozgásminta tréning (120') - Kulcs a gerincbántalmak elkerüléséhez
2018. március 10. (szombat) 15:30, Jázmin-terem
Mi is az NMPT?
Natural Movement Pattern Training - Természetes Mozgásminta Tréning
A gerincsérv és a degeneratív mozgásszervi betegségek új prevenciós mozgásprogramja, melynek kidolgozója Bene Máté (gyógytornász, porckorongsérvspecialista, fizioterapeuta).
Mindig minden változik, gerincünk is egy folyamatos evolúciós változáson megy keresztül, már sokkal többet ülünk a számítógép előtt, mint régebben, megváltozott az életmódunk és így megváltozott a mozgásunk minősége is. Az ülő életmódból adódóan egyre többünknek fáj a dereka, nyaka, háta, térde, stb. Mégha rendszeresen mozogsz, sportolsz is, sajnos akkor is a rossz mozgásmintára erősítessz rá, vagyis rögzíted azt.
Kivéve , ha megtanulod az NMPT-t alkalmazni! :-)
Az NMPT korrekciós gyakorlatprogramja segít ezt a folyamatot megállítani, újratanítja a helyes mozgásmintát, mely alapvető fontosságú az aktív, egészséges hosszú életévekhez. Ez nem pusztán gerinctorna, vagy szokványos edzés, ez a jelenünk és a jövőnk új preventív szemléletű mozgásrendszere, melyet kellő gyakorlás után hatékonyan tudsz alkalmazni bármilyen sporttevékenységed során is.
Az NMPT hosszútávú konkrét hatása:
a nyaki gerinc krepitációjának csökkenése
a háti és lapocka környéki izomfájdalmak csökkenése
könnyebb és zökkenőmentesebb járás
vállízületi lágyrészfájdalmak csökkenése, megszűnése
korábbi sportsérülések fájdalmainak enyhülése, megszűnése
erősebb és stabilabb derékérzet
csökkenő haskörfogat >> vékonyabb derék
később elfáradó derékérzet
a korai teniszkönyök és csuklóízületi problémák oldódása, enyhülése
radikálisan javuló tartás, minden erre való koncentráció nélkül
térdízületi problémák enyhülése
"kattogó csípő" elhallgattatása
könnyedebb járás, nagyobb mozgásigény, kisebb fáradtság
"növekedés érzet"

Ezen a hiánypótló extra órán megtanítok neked egy olyan új mozgásprogramot, amely precíz pontos kivitelezésével, és rendszeres végzésével megelőzhetők a gerinc és ízületi problémák nagy része (porckorondsérv, ízületi kopások, váll, csípőfájdalmak stb.).
Tekintettel arra, hogy a gyakorlatok hatékonysága a rendkívül precíz, pontos beállítások és kivitelezés megfelelő minőségének függvénye, a létszám limitált!
Szeretettel várlak!

HIIT edzés BOSU-val (90')
2018. március 17. 18:30 Levendula-terem
Égess zsírt és építs izmot hatékonyan, gyorsan!
Ezen az erő- állóképességfejlesztő órán bemelegítés után közepes és magas intenzitású blokkokban dolgozunk, elsősorban saját testünk súlyát használva. Az egyszerűen koreografált gyakorlatokat közepes tempóban begyakoroljuk, majd saját képesség szerint 80-100%-os terhelésen végezzük az edzést.
Amire számíthatunk:
A HIIT után az anyagcsere még 72 órán át pörög, ezáltal jobban segíti a fogyást, szálkásítást, mint a hagyományos kardió, mivel nemcsak edzés közben, hanem utána még napokig "utóégetés" jellemző.
Edzi a szív- és érrendszert.
Erő-, állóképesség fejlesztés.
Garantált stresszűző.
Edzi az akaratot, feszegeti a határaidat.
Ízületi helyzetérzékelés nagyfokú fejlesztése.
Mélyizom építés.
Felráz a megszokott edzésformádból, hogy jobban fejlődhess.
Az edzést fél óra teljes testre kiterjedő lazító hengerezés és nyújtás zárja.
Kezdőknek, térdfájósoknak nem ajánlott óratípus.

Köldökcsakra jóga (120')
2018. március 25. 17:30 Jázmin-terem
Solar plexus = napfonat.
Ez a csakránk felelős az energia megfelelő elosztásáért és áramoltatásáért a testünkben. Ha középpontodban vagy, akkor vagy egyensúlyban!
A csakra harmonizálása nem könnyű feladat, hiszen az egyensúly megtalálása nagy erőt és őszinteséget igényel. Ez a terület, amikor az ember szembe mer nézni saját érzéseivel, hiányosságaival, és hibáival és jó oldalával egyaránt.
A csakra nevének jelentése a "drágakövek városa". De mik is a mi drágaköveink? Alapvető értékeink, érdemeink, érzelmeink, ezek a mi legbecsesebb kincseink. Senki nincs, aki halálos ágyán az anyagi értékeit féltette volna, de szeretteit, érzéseit, saját érzelmeit annál inkább. Gondoltál már arra, neked hány „drágaköved” van? Hogy egyáltalán mik azok? Hogy vigyázol-e rájuk? Hogy adsz-e belőle másoknak is? Ha tudnád, hogy holnap reggel már nem kelsz fel, mit bánnál a leginkább? Gondolat ébresztőnek tettem fel a kérdéseket.
Az órán az első fél órában erről beszélgetünk, és vezetett meditációval hangolódunk erre a területre, amit jóga ászanákkal harmonizálunk.