Maya Fitness Home
Kedvezményes regisztráció


Mesecsoport iskolásoknak / Évszakra hangoló női mesekör felnőtteknek

" A mese olyan történet, amelyben mindenért meg kell dolgozni, semmi sem magától szép és jó, semmi sem magától működik rendben. A hős épp azért jár be egy utat, hogy széppé, jóvá, működővé tegye maga körül mindazt, ami rút, rossz vagy működésképtelen."
(Boldizsár Ildikó: Meseterápia)

Szereted a meséket?

Gyere és kalandozzunk együtt meseországban! Éljük át együtt, hogyan indulnak a mesehősök vándorútra, hogyan küzdenek meg a sárkánnyal, hogyan győzik le a boszorkányokat és hogyan találják meg a boldogságot. A mesehősök megküzdenek a céljaikért, leküzdik a félelmeiket és az akadályokat a lehetetlennek tűnő helyzetekben is. Ha néha alul is maradnak, felállnak, és újra megpróbálják. Szeretnél olyan bátor lenni, mint a Sárkányölő vitéz? Vagy nehézségeidet tündéri varázslatokkal megoldani? Csatlakozz a mesecsoporthoz, ahol az alkotó munka segítségével megvizsgáljuk, és kibontjuk a mesék varázsát és erejét, hogy számodra is hozzáférhetővé váljon az a tudás, amivel a mesehősök rendelkeznek!

A Mesecsoport hatása
A foglalkozás során oldódik a gyermek szorongása, fejlődik képzelőereje, kreativitása.
Mivel a mesék többféle megoldási utat mutatnak a mesehallgatónak, így a gyermekek problémamegoldó készsége is fejlődik. Az alkotó munka önbizalmat és bátorságot ad.
Nem lényeges, hogy valaki ügyesen rajzol-e, a lényeg az önkifejezés, nincsenek megkötések csak a papírra vetett szabad megnyilvánulás. A többszöri foglalkozás segíthet az elfojtott dühöt is napvilágra hozni, ami így nem a környezetre vagy saját magára irányul, hanem megjelenhet az alkotásokban.

A közösen eltöltött délelőttök során lesznek játékos gyakorlatok, melyek segítik a koncentrációt, oldják a feszültséget. Ezt követően alkotunk: a mesék, a versek és a zene segítségével rajzolunk, festünk, agyagozunk, montázst készítünk. A művészeti tevékenység és a mesefoglalkozás oldja a szorongást, segíti az önismeretet, kikapcsol, feltölt. A részvételhez nincs szükség semmilyen előzetes ismeretre, képzettségre, kézügyességre, bármiféle rajztudásra, maga a jelenlét és az alkotás folyamata a fontos.

Szathmáry Boglárka meseterapeuta, gyógytestnevelő és jógaoktató várja a 6-12 éves, alsós kisiskolásokat a kifejezetten nekik kitalált mesecsoportba, ahol a mesehallgatást beszélgetés, majd művészetterápiás feldolgozás (rajzolás, festés, agyagozás) követi. A meseterápián a kisiskolások szülő nélkül, önállóan vesznek részt.

Mesecsoport iskolásoknak - Jelentkezem!
A foglalkozás időpontja: Egyeztetés alatt!
Mese: A királyfi, aki nem ismeri a félelmet
Kézműves foglalkozás: montázs
Életkor: 6-12 év, alsós kisiskolás
Létszám: minimum 5 fő
Részvételi díj: 2.800 Ft/fő
Oktató: Szathmáry BOGLÁRKA, meseterapeuta, gyógytestnevelő, jógaoktató (20/480-6895, szatibogiKUKACgmail.com)
Oktató: Vass JULIANNA, meseterápiás szakember, komplex művészeti terapeuta (30/364-2959, vassjuliannaKUKACvipmail.com)
Jelentkezés: ITT!
Elérhető szabad helyek: A jelentkezésnél megtekinthető, ITT!

További tudnivalók a foglalkozásról
Öltözet: kényelmes, a szabad mozgást lehetővé tevő ruházat, kényelmes, nem utcai cipő
a foglalkozásokon csak egészséges gyermekek vehetnek részt!
önálló, szülői részvétel nélküli óra

Évszakra hangoló női mesekör felnőtteknek - Jelentkezem!

A természet ritmusára hangolódás segíti a bensőnkben történő rendeződést. Összekapcsolja a kinti világot a lelki folyamatainkkal. Az évkörnek, az időszakot jellemző archetípusok és a mesék segítségével haladva dolgozunk elakadásainkon, családi mintáinkon. A mesékkel és az alkotás folyamatával belső utazásra indulunk, melynek során festünk, agyagozunk, montázst készítünk A művészeti tevékenység és a mesefoglalkozás oldja a szorongást, segíti az önismeretet, kikapcsol, feltölt. A részvételhez nincs szükség semmilyen előzetes ismeretre, képzettségre, kézügyességre, bármiféle rajztudásra, maga a jelenlét és az alkotói folyamat a fontos.

A foglalkozás időpontja: Egyeztetés alatt!
Létszám: minimum 4 fő
Részvételi díj: 5.000 Ft/fő
Oktató: Szathmáry BOGLÁRKA, meseterapeuta, gyógytestnevelő, jógaoktató (20/480-6895, szatibogiKUKACgmail.com)
Oktató: Vass JULIANNA, meseterápiás szakember, komplex művészeti terapeuta (30/364-2959, vassjuliannaKUKACvipmail.com)
Jelentkezés: ITT!
Elérhető szabad helyek: A jelentkezésnél megtekinthető, ITT!