Maya Fitness Home
Kedvezményes regisztráció
Aero kick-box
AIR jóga
AIR KIDS jóga
Alakformáló
Alapozó terápia
Angol játékos torna
BalletBody
bodyART®
BOSU® alakformáló
deepWORK®
Fitball alakformáló
Full kondi zsírégető
Gerincjóga
Gerinctorna
Gymstick® alakformáló
Hatha jóga
Kangoo®
Kid-Fit Judo
Kismama torna
Kínai gerinctorna
Kritikus zóna alakformáló
Ovis jóga
Pilates®
PUMP®
Senior torna
Stresszoldó jóga
Suli jóga
TABATA zsírégető
TRX®
TRX® Junior
TSMT
Zumba®
Zsírégető


BOSU® alakformáló / BOSU® KIDS

Az egyensúly minden mozgás alapja!
Urald és formáld a tested, légy stabil!

Az órán koordinációs félgömbbel dolgozunk, ami instabil alátámasztást biztosítva hatékonyabb, intenzívebb izommunkát, alakformálást eredményez. Emellett nagyban fejleszti az egyensúly-, és a koordinációs képességet.

Olyan izmokat is munkára bír, melyeket akarattal nem tudunk működtetni, csak instabil közegben kapcsolnak be. A mai ülő életmód által sajnos ezek az izmok elcsökevényesednek, mivel nem használjuk őket, viszont nagyban hozzájárulnak gerincünk védelméhez.
Az óra 10 perces bemelegítéssel indul, mely során megtanuljuk az eszközön való helyes tartást, légzéstechnikát, majd fokozzuk a pulzust. Ezután következik 35-40 perc teljes testre kiterjedő edzés.
Az óra nem "ugrálós", idősebbek, térdfájósak is bátran elkezdhetik. A BOSU-n végzett gyakorlatokat alkalmanként színesítjük kézisúlyzó, gumikötél, fitball, softball használatával. Az edzés minden esetben 10 perces nyújtóblokkal zárul.

Ajánlott kortól, nemtől függetlenül mindenkinek, aki szeretne egy vidám, kihívásokkal teli csoportos órán részt venni. A BOSU-t tapasztalatok alapján a gyerekek éppúgy szeretik, akárcsak a felnőttek, s még haladó sportolók számára is kihívás. Az eszközt világszerte ugyanúgy alkalmazzák az élsportban, mint a rehabilitációban. A BOSU edzés rendszeres látogatásával hatása igen hamar, már pár hét alatt észrevehető és érezhető.


Előnyök:
Testtudat fejlesztése
Ízületi tok erősítése
Nincs erős talajra érkezés
Izom, erő, állóképesség
Szálkás izomzat, fokozza a zsírégetést
Kritikus zónák (has, popsi) hatékony formálása
Szép testtartás
Elcsökevényesedett mélyizomépítés
Preventív
Porckorongsérv megelőzés
Speciális mozgásanyagával oldja a stresszt
Gyorsaságfejlesztés
Egyensúlyérzék, ügyesség
Elősegíti a fő sportágad (futás, foci, box, stb.) teljesítményének növelését
Ha szeretnél egy vidám közösséghez tartozni
Ha újrakezdő sportoló vagy (pl. szülés után)
Ha kipróbálnál valami újat

Sok szeretettel várunk kedden 20 órakor és csütörtökön 19 órakor!

Évi és Orsi

BOSU® KIDS (6-13 év)
Ha a gyerekek már épp kinőttek az ovistornából, ha nem szeretnének versenyszerűen sportolni, vagy ha épp valamilyen sportág mellé kerestek olyan kiegészítő, mozgásos tevékenységet, ahol jól érzik magukat a gyerekek, akkor a BOSU KIDS® Nekik, Nektek szól!

A játékos, fejlesztő BOSU KIDS® órán a gyerekek örömmel mozognak, mert szinte észre sem veszik, hogy sportolnak. Ráadásul a BOSU®, mint eszköz nagyon gyors ütemben FEJLESZTI:
az agyi- ideg- izom kapcsolatokat,
ízületi stabilitást,
kondíciót,
mentális képességeket,
állóképességet,
ügyességet,
mély izomzatot,
finom motorikus képességet.

Manapság sajnos az aktív szabadtéri játékokat felváltották a videojátékok, telefonok. Emiatt a gyerekek egyharmada túlsúlyos, kondicionális képességük fejletlen. Az általános iskolások több, mint 60%-a gyógytestnevelésre szorul.

A gyerekeinket motiválnunk kell arra, hogy felfedezzék a sport örömét és megtanulják a megfelelő mozgásmintákat! A BOSU® egyensúly tréneren eltöltött idő elrepül, az óra dinamikus, újszerű, vicces, kihívásokkal teli!
A gyerekek egyensúlyi rendszere akkor fejlődik legjobban, ha pici koruktól kezdve alkalmat teremtünk számukra a mozgásra, ugrándozásra, pörgésre-forgásra, hintázásra. A BOSU® labdával ez is megvalósítható. Segít a helyes testtartás kialakításában. Akár egymagukban, akár a közös, csoportos játékok alkalmával sokféle módon tudnak játszani, mozogni vele. A BOSU-n végzett páros gyakorlatok nemcsak izgalmasak és különlegesek, hanem megtanítják a gyerekeket egymáshoz alkalmazkodni így a mozgáson kívül fejlődnek a gyerekek szociális képességei, mint például a társaikra való odafigyelés, egymás segítése, a türelem.

Az órák felépítése és fő célja az, hogy megszerettesse a gyerekekkel a mozgást, mindezt mindenféle iskolai megfelelési kényszer, vagy egyesületi versenyeztetés nélkül. Az edzések játékosak, és egyaránt tartalmaznak talaj-illetve gimnasztikai elemeket, eszközös gyakorlatokat, előkészíti a gyerekeket a saját testsúlyos és a súlyzós, eszközös feladatok elvégzésére is, hogy ha úgy tartja kedvük, később a felnőtt órákba belenőve folytathatják az edzéseiket egy kiváló közösség tagjaiként.

A BOSU® egyéb sportág melletti kiegészítő edzéstevékenységnek is kiváló, hiszen az ízületi helyzetérzékelést kiemelkedően növeli, ezáltal csökkenti a sérülésveszélyt a hétköznapi tevékenységek, és egyéb mozgásformák végzése közben is.

Kiket várunk? 6-13 éves fiúkat és lányokat

Szünetel!

Évi