Maya Fitness Home
Kedvezményes regisztráció
Aero kick-box
AIR jóga
AIR KIDS jóga
Alakformáló
Alapozó terápia
Angol ovistorna
bodyART®
BOSU® alakformáló
deepWORK®
Fascia + Stretching®
Fitball alakformáló
Full kondi zsírégető
Funkcionális tréning
Gerinctorna
Hatha jóga
Kangoo®
Kismama torna
Kínai gerinctorna
Kritikus zóna alakformáló
Kundalíni jóga
Ovis jóga
Pilates®
PUMP®
Regeneráló torna
Senior torna
Stretching®
Stresszoldó jóga
Suli jóga
TABATA zsírégető
TRX®
TRX® Junior
TSMT
Zumba®
Zsírégető

Mátyásföldi Katica Óvoda


Regeneráló torna

Egy mondás szerint, mivel a baba kihordásához 9 hónap kell, hogy testünk, szervezetünk átalakuljon, nagyjából ugyanennyi idő, tehát 9 hónap szükséges ahhoz, hogy szülés után visszanyerjük régi formánkat.
Egy gyermek kihordása jelentősen átalakítja a női testet; többek között kitágul a bőr, a csípő kissé kiszélesedik, lazulnak a szalagok, izmok, és már nem tartják úgy a testünket, mint korábban.
Ezen kívül a szülő nők jelentős részét érinti az egyenes hasizmok szétválása (rectus diastasis), amely sajnos nem csupán esztétikai probléma. Az elváltozás kezelése nélkül komoly gerincproblémák, állandósult deréktáji fájdalom, sőt, akár nőgyógyászati betegségek és vizelet visszatartási zavarok is kialakulhatnak.

A várandósság után érdemes megfelelő szakember segítségével fokozatosan visszatérni a sporthoz. A regeneráló tornán olyan gyakorlatokkal találkozhattok, amelyek a szétnyílt hasizmok egymáshoz közeledését célozzák, erősítik a hátizmokat. Az egész test átmozgatása mellett figyelünk a helyes gyakorlat kivitelezésre. Az órát alapos nyújtással és intimtornával zárjuk.

Hüvelyi szülés után 6 héttel, császármetszés után 12 hét elteltével lehet elkezdeni a sportot. Az órára nyugodtan hozhatod magaddal a babádat, 1,5 év körüli totyogódat is.
A szülés utáni időszakban minden a baba körül forog, de minden anya megérdemli, hogy kicsit magával is törődhessen. Erre nagyon alkalmas ez az óra, hiszen egy kiegyensúlyozott, fitt és boldog anya mellett a babád is jobban érzi magát.

Szívügyem a kismamákkal, babákkal való foglalkozás, ezért is tartok kismama tornát és tevékenykedem szoptatási segítőként, és támogatom a szülés utáni regenerációt tornával.

Várunk szeretettel szerdán és pénteken 10:00-kor!

K. Évi