Maya Fitness Home
Kedvezményes regisztráció
Aero kick-box
AIR jóga
AIR KIDS jóga
Alakformáló
Alapozó terápia
Angol játékos torna
bodyART®
BOSU® alakformáló
deepWORK®
Fitball alakformáló
Full kondi zsírégető
Gerincjóga
Gerinctorna
Gymstick® alakformáló
Hatha jóga
Kangoo®
Kid-Fit Judo
Kismama torna
Kínai gerinctorna
Kritikus zóna alakformáló
Kundalíni jóga
Ovis jóga
Pilates®
PUMP®
Senior torna
Stresszoldó jóga
Suli jóga
TABATA zsírégető
TRX®
TRX® Junior
TSMT
Zumba®
Zsírégető


Hatha jóga (90 perc) / Hatha Flow jóga (90 perc)

A szanszkrít "ha" jelentése nap, pozitív, aktív, férfias. Erőt, egészséget is jelent, mint Kínában a jang. A "tha" jelentése hold, negatív, passzív, nőies (jing). A hatha jóga kifejezés az 1400-1500-as években jelenik meg, és az 1500-as években Swami Svatmarama megírja alapművét, a Hatha joga pradipikat (A hatha jóga lámpása). A tradícionális hatha jóga egy teljes rendszer, amelynek a testgyakorlatok (testtartások és légzőgyakorlatok) mellett részei az erkölcsi alapelvek és a meditáció is. Jóval több, mint testkultúra, aminek a nyugati világban tekintik. A mai kor egyik legnépszerűbb jógairányzata. A módszer a mozgás, légzés és testérzetek együttese, illetve ezeknek az összekapcsolása.

Jellemzői a statikus pózok lassú átmenettel, légzőgyakorlatokkal és meditációval, relaxációval együtt. Már a régi bölcsek is nagy jelentőséget tulajdonítottak a a légzésnek, mégpedig a test és a lélek szorosabb összekötése céljából, a szellem nagyobb uralma végett a testen. A jóga legősibb definíciója szerint a jóga a tudatpördületek megszüntetése ("joga csitta vritti niroda"). Ez akkor történik meg, ha el tudunk engedni minden gondolatot, akarást, ambíciót. A hatha jóga egy befelé forduló, meditatív testgyakorlás irányából közelíti ezt a célt. Testünk biztos, hogy formásabbá, egészségesebbé, hajlékonyabbá válik. Sokan csak erre használják a jógát, és ez sem kevés. A test feszültségeinek oldása azonban hat a tudatra is, és ha hagyjuk, ha nyitottak vagyunk rá, a jógagyakorlás spirituális úttá is válhat.

Az óra felépítése:
10 perc ráhangolódás; relaxáció, mantrázás, légzésvezetés segítségével.
20 perc a test felkészítése a bonyolultabb ászanák kivitelezéséhez erősebb légzőgyakorlatok alkalmazásával.
35 perc dinamikusabb ászanagyakorlás "flow áramlással".
10 perc levezetés a test megpihenését segíti elő.
15 perc vezetett relaxációval az óra lezárása.

A foglalkozás időtartama: 90 perc
Öltözet: kényelmes viselet, zokni, cipőre nincs szükség.
Jógamatracot biztosítunk!

A pénteki reggeli óra (8:30-10:00) különlegessége, hogy az óra végén mindenki egy szép, színes hammockban, vagy függőágyban relaxálhat!

Vélemények
"Én nagyon jól éreztem magamat az órán! Testemnek-lelkemnek egyaránt fantasztikusan jól esett. Szerintem Zsuzsi szuper jóga-oktató. Tervezem, hogy rendszeresen járni fogok."
"Nagyon jól éreztem magam a jógán. Mind az óra, mind az oktató abszolút profi volt."

Várunk szeretettel hétfőn 18:30-kor, kedden 8:30-kor, szerdán 19 órakor (flow), pénteken 8:30-kor!

Bettina, Irén és Viki

Hatha Flow jóga
A hatha flow a hatha jóga gyakorlatait fűzi egymásba a légzés és a lágy dinamika segítségével. A mozgás folyamatos vagy mozdulatlanságra törekszik, teret és időt adva a test tapasztalásának, reakcióinak, változásainak.

Az óra alapját a napüdvözlet A és B variációja adja, de ennek kereteiből kilépve mindig egy kicsit más megközelítésbe helyezzük a tartásokat. A folyamatos mozgás és a légzés harmóniája segíti elérni a flow állapotot, ahol az önmagunkhoz való kapcsolódás nyugalomban, élvezettel történik.
A gyakorlás első felében dinamikusabban, erősebben, több izommunkával dolgozunk, hogy a levezetés, a nyújtások, a bele- és elengedések már egy erre felkészült idegrendszeri állapotban történjenek.

Az órára minden kezdő vagy haladó jógázót szeretettel várok, aki nyitott, elfogadó magával és másokkal szemben is.

Sok szeretettel várok mindenkit szerdán 19 órakor!

Bettina