Maya Fitness Home
Kedvezményes regisztráció
Aero kick-box
AIR jóga
AIR KIDS jóga
AIR KIDS OVIS jóga
Alakformáló
Alapozó terápia
Angol ovistorna
bodyART®
BOSU® alakformáló
deepWORK®
Fitball alakformáló
Full kondi zsírégető
Funkcionális tréning
Gerinctorna
Hatha jóga
Kangoo®
Kismama torna
Kínai gerinctorna
Kritikus zóna alakformáló
Kundalíni jóga
Ovis jóga
Pilates®
PUMP®
Regeneráló torna
Senior torna
Stretching®
Stresszoldó jóga
Suli jóga
TABATA zsírégető
TRX®
TRX® Junior
TSMT
Zumba®
Zsírégető


Hatha jóga (90 perc) / Hatha Flow jóga (90 perc)

A szanszkrít "ha" jelentése nap, pozitív, aktív, férfias. Erőt, egészséget is jelent, mint Kínában a jang. A "tha" jelentése hold, negatív, passzív, nőies (jing). A hatha jóga kifejezés az 1400-1500-as években jelenik meg, és az 1500-as években Swami Svatmarama megírja alapművét, a Hatha joga pradipikat (A hatha jóga lámpása). A tradícionális hatha jóga egy teljes rendszer, amelynek a testgyakorlatok (testtartások és légzőgyakorlatok) mellett részei az erkölcsi alapelvek és a meditáció is. Jóval több, mint testkultúra, aminek a nyugati világban tekintik. A mai kor egyik legnépszerűbb jógairányzata. A módszer a mozgás, légzés és testérzetek együttese, illetve ezeknek az összekapcsolása.

Jellemzői a statikus pózok lassú átmenettel, légzőgyakorlatokkal és meditációval, relaxációval együtt. Már a régi bölcsek is nagy jelentőséget tulajdonítottak a a légzésnek, mégpedig a test és a lélek szorosabb összekötése céljából, a szellem nagyobb uralma végett a testen. A jóga legősibb definíciója szerint a jóga a tudatpördületek megszüntetése ("joga csitta vritti niroda"). Ez akkor történik meg, ha el tudunk engedni minden gondolatot, akarást, ambíciót. A hatha jóga egy befelé forduló, meditatív testgyakorlás irányából közelíti ezt a célt. Testünk biztos, hogy formásabbá, egészségesebbé, hajlékonyabbá válik. Sokan csak erre használják a jógát, és ez sem kevés. A test feszültségeinek oldása azonban hat a tudatra is, és ha hagyjuk, ha nyitottak vagyunk rá, a jógagyakorlás spirituális úttá is válhat.

Az óra felépítése:
10 perc ráhangolódás; relaxáció, mantrázás, légzésvezetés segítségével.
20 perc a test felkészítése a bonyolultabb ászanák kivitelezéséhez erősebb légzőgyakorlatok alkalmazásával.
35 perc dinamikusabb ászanagyakorlás "flow áramlással".
10 perc levezetés a test megpihenését segíti elő.
15 perc vezetett relaxációval az óra lezárása.

A foglalkozás időtartama: 90 perc
Öltözet: kényelmes viselet, zokni, cipőre nincs szükség.
Jógamatracot biztosítunk!

A pénteki reggeli óra (8:30-10:00) különlegessége, hogy az óra végén mindenki egy szép, színes hammockban, vagy függőágyban relaxálhat!

Vélemények
"Én nagyon jól éreztem magamat az órán! Testemnek-lelkemnek egyaránt fantasztikusan jól esett. Szerintem Zsuzsi szuper jóga-oktató. Tervezem, hogy rendszeresen járni fogok."
"Nagyon jól éreztem magam a jógán. Mind az óra, mind az oktató abszolút profi volt."

Várunk szeretettel hétfőn 18:30-kor, kedden 8:30-kor, szerdán 19 órakor (flow), pénteken 8:30-kor!

Dóri, Irén és Viki

Hatha Flow jóga
A hatha flow a hatha jóga gyakorlatait fűzi egymásba a légzés és a lágy dinamika segítségével. A mozgás folyamatos vagy mozdulatlanságra törekszik, teret és időt adva a test tapasztalásának, reakcióinak, változásainak.

A gyakorlás során kifejezett figyelmet fordítok az ászanák precíz és anatómiailag helyes, preventív kivitelezésére, a mozgásszegény életmódból adódó rossz testhelyzetek, izomegyensúly megbomlások kompenzálására. Erősítő, nyújtó és egyensúly gyakorlatok harmonikus egyensúlyára törekszem, amelynek kifejezett célja nem csupán a test karbantartása, hanem a munka és a hétköznapok során felgyülemlett feszültség és stressz oldása is.

Lehetsz akár teljesen kezdő, vagy már haladó jógi/jógini, gyere bátran, az ászanákban nehezítéseket és könnyítéseket is mutatok, így mindenki megtalálja a számára megfelelő szintet.

Az órát egyéb alternatív mozgásterápiás eszközökkel is megfűszerezem, így megismerheted a gumiszalag, a heveder és az SMR henger jótékony hatásait is.

Amennyiben van valamilyen sérülésed, betegséged, problémád (sérv, térdfájdalom, stb.), kérlek, jelezd, hogy ennek megfelelően, biztonságosan tudjam számodra kiadni a gyakorlatokat.

A legfontosabb: A gyakorlás csak Rólad szól! Nem kell senkinek megfelelned! Semmit nem kell elérned! Senkinél nem kell jobban csinálnod! Ez a Te "énidőd"!

Vélemények
"Évit én csak ajánlani tudom mindenkinek! Nagyon kedves, pozitív és az óráin árad a harmónia, békesség. Nem múlik el óra nevetés nélkül. A semmiből is mosolyt csal az ember arcára, miközben az „állati” gyakorlatokhoz saját kis történeteit beleszövi. mindeközben megy és figyel minden mozdulatra, ha kell többször is segít a helyes testtartásokra. Én köszönöm azt a bizonyos "jó érzést" amivel megismertetett."
"Évi képes olyan környezetet teremteni, ahol valóban úgy érzed, hogy az az idő, amit vele töltesz, csak rólad szól, csak érted van, az egészséged érdekében. Képes differenciáltan kezelni több szinten lévő, különböző edzettségű, eltérő egészségi állapotú embereket minden gond nélkül. Precíz, segítőkész, figyelmes, olyan oktató, aki nem csak tanít, de folyamatosan tanul is, hogy egyre jobb legyen. Bárkinek merem ajánlani."
"Éva eszméletlen elhivatott, szakmailag profi, lelkes, lelkiismeretes, órái jól felépítettek, mindenkire odafigyel! Csak ajánlani tudom."
"Teljesen kezdőknek és haladóbbaknak is jó szívvel ajánlom, mindenki egyforma figyelmet, segítséget és bátorítást fog kapni."

Sok szeretettel várok mindenkit szerdán 19 órakor!

L. Éva