Maya Fitness Home
Kedvezményes regisztráció


AIR jóga (antigravitációs jóga) / AIR Kids jóga / AIR Kids OVIS jóga

Az AIR jóga órákon egy speciális eszköz (hammock) segítségével végezzük a jógaórákról már jól ismert testtartásokat. Az ászanákat részben a földön, a hammockkal mindig kapcsolatban maradva, részben a földtől elszakadva, a hammockban állva, ülve, vagy lógva hajtjuk végre. A bemelegítés és a relaxáció is a hammock segítségével történik.

Az eszköz használata lehetővé teszi, hogy ezeket a tartásokat még pontosabban, ugyanakkor mélyebben gyakoroljuk. A fordított testhelyzetek könnyebben végezhetőek, a hinta adta lágy ringatás pedig segít teljesen ellazulnunk.
A gyakorlatok kívülről nézve talán nehéznek tűnhetek, ám a meglepő tapasztalat az, hogy sok gyakorlatot könnyebb a "levegőben" kivitelezni, mint a földön. Az eszköz által nyújtott megtámasztás és a gravitáció ereje egyaránt a segítségünkre van, megkönnyíti a nyújtásokat, és a pózok szabályos kivitelezését.

Az AIR jóga nem légtornásznak, artistának készít fel, ezért nem is kell megijedni attól, hogy akrobatikus gyakorlatokat kell végeznünk az órán. A hammock segít megtartani saját súlyunkat, így megkönnyíti a mozgást. Éppen ezért túlsúlyosoknak nagyon is ajánlott. A hammock nagyon szépen segíti a nyújtást minden erőfeszítés nélkül. A passzív nyújtás következtében a kritikusan beszűkült területek, a váll, a mellkas, és a csípő, fokozatosan visszakapják természetes mobilitásukat, miközben fontos szerepet kap a stabilitás, mely elengedhetetlen egyensúlyunk megtartásában testi és lelki szinten egyaránt.Az AIR jóga remekül nyújtja a gerincet, erősíti a mélyizmokat, javítja a tartást.
Terhelésmentesen végezhetünk izommunkát egy-egy testrész esetén és gerinc problémával rendelkezők is kipróbálhatják, mivel a tehermentesítés és a felfüggesztés nyújtotta biztonság megfelelő stabilitást ad.
Csökkenti a ráncok kialakulásának esélyét, elűzi a fáradtságot, csökkenti a depressziót, oldja a feszültséget. Megszabadít a félelmektől, segít a korlátok legyőzésében, erősíti a testet, javítja a koncentrációt, memóriát.
Fordított pózai kiválóan hatnak a keringésre, fejlesztik az egyensúlyérzéket. A fizikai hatásokon felül, ami igazán megragadó, az a földtől való elszakadás és lebegés élménye.

Minden órát relaxacióval zárunk, hogy teljesen ellazulhassunk, átadjuk magunkat a csendnek és a nyugalomnak és, hogy magunkba szívhassuk mindazokat a finomságokat, amiket az órán végzett kemény munkával szereztünk.

Ha kedvet érzel hozzá, hogy átéld ezt a különleges élményt, várunk sok szeretettel!

A hammock:
A hammock nagyon erős, több száz kilogramm teherbírású, az ejtőernyők készítéséhez használt anyagból készül, és karabiner segítségével kerül felfüggesztésre.

Az órára érkezve:
1 órával korábban már ne fogyasszunk ételt és nagyobb mennyiségű italt sem, mert esetleg hányingert okozhat
kényelmes ruházatba öltözzünk, amelyen nem található zipzár, gomb és csat, mert beleakadhat a hammock anyagába
ruházatunk ne legyen csúszós anyagból (legjobb a pamut)
vegyük le ékszereinket

Ellenjavallatok:
kezeletlen magas vérnyomás
6 héten belüli bármilyen műtét és 10 héten belüli gerincműtét
agyi érelváltozások, korábbi agyvérzés
asztma
nyaki porckorongsérv
terhesség

Életkori megkötés:
Az órán való részvétel alsó korhatára betöltött 14. életév.

Bejelentkezés: ITT!
A hammock bérlése alkalmanként 600 Ft.
Az órán kizárólag a Maya Fitness által biztosított hammock-ok használhatóak, saját eszköz nem.


Várok mindenkit szeretettel szerdán és szombaton 8:30-kor!

Viki

AIR Kids jóga (8-14 év)

Az Air Kids órákon egy speciális eszköz (hammock) segítségével végzünk olyan, akár a jógaórákról, vagy csak a játszótérről ismert gyakorlatokat, melyek fontos szerepet játszanak a gyerekek mozgásfejlődésében.

Az eszköz használata lehetővé teszi, hogy olyan mozgásokat, tartásokat végezzünk, melyek segítik az egyensúlyérzék fejlesztését dinamikus vagy statikus módon, segítve ezzel a mozgásfejlődést, mely szoros összefüggésben áll az idegrendszer fejlődésével, érésével.
A hintázó, átforduló, tengelyirányokban elmozduló mozgások nemcsak nagyon hasznosak a test és az idegrendszer fejlődésére, de nagyon szórakoztatóak is minden korosztály számára.
A gyerekek koncentrációs képessége és mozgáskoordinációja javul, testük izmai erősödnek, feszültségeik oldódnak.

Életkori megkötés: 8-14 év között, fiúk és lányok is.
Öltözet: kényelmes ruházat (póló/trikó, leggings, rövidnadrág, amelyen nem található zipzár, gomb és csat, mert beleakadhat a hammock anyagába; zokni/mezítláb (edzőcipőre nincs szükség)

Bejelentkezés: ITT!
A hammock bérlése a KIDS órákon alkalmanként 300 Ft.
Az órán kizárólag a Maya Fitness által biztosított hammock-ok használhatóak, saját eszköz nem.

Óra szülőknek: Amíg a gyerekek Vikinél "lógnak", Barbi egy mindent átmozgató alakformáló órával várja a szülőket 10 és 11 óra között, amire bejelentkezni sem kell!


Várok mindenkit szeretettel kedden 16:20-tól és szombaton 10 órakor!

Dóri

AIR Kids OVIS jóga (5-7 év)

Az Air kids OVIS óra alapját az ovis jógához hasonlóan a játékosság és a mese adja, de a selyemből készült hintákat (hammock) használjuk állandó segédeszközként.
A hammock-ot az iskolásoknak és felnőtteknek tartott órákhoz képest csak térdmagasságig állítjuk, így igazán biztonságos a kisgyermekek számára is.
Minden foglalkozás felépítése egy megszokott rendben zajlik: elhelyezkedés, köszöntés, bemelegítés, nyújtó, hajlító gyakorlatok, helyes testtartást elősegítő gyakorlatok, végtag-szétválasztó, keresztező és idegrendszer érését elősegítő gyakorlatok, koncentráció,- figyelemösszpontosító feladatok, érzelmi intelligencia fejlesztő játékok, mind-mind a hammock segítségével, relaxáció a selyemhintába bújva, és befejezés.

A lógás, mászás és a fordított testhelyzetek mind az idegrendszer érését segítik.
Fejlődik a mozgáskoordináció, az egyensúlyérzék, a térérzékelés, és a bőrérzékelés, ezen kívül pedig remekül oldja a feszültséget is.
A hintázás a gyermekek számára az önfeledt játszótéri élményeiket idézi, a selyem simogató érzése pedig nyugtatóan hat rájuk.

Életkori megkötés: 5-7 év között, fiúk és lányok is.
Öltözet: kényelmes ruházat (póló/trikó, leggings, rövidnadrág, amelyen nem található zipzár, gomb és csat, mert beleakadhat a hammock anyagába; zokni/mezítláb (edzőcipőre nincs szükség)
A foglalkozások időtartama: Kb. 45 perc
Maximális létszám: 8 fő
További tudnivalók a foglalkozásról
a foglalkozásokon csak egészséges gyermekek vehetnek részt!
szülő nélküli foglalkozás
az órákra a csatlakozás folyamatos év közben is!
Bejelentkezés: ITT!
A hammock bérlése a KIDS órákon alkalmanként 300 Ft.
Az órán kizárólag a Maya Fitness által biztosított hammock-ok használhatóak, saját eszköz nem.


Várunk mindenkit nagy-nagy szeretettel szerdán 16:00-tól!

Dóri

Regisztráció: Az eszközök véges száma miatt a regisztráció ajánlott, a regisztráció nélküli vendégek akkor tudnak részt venni az órán, ha minden regisztrált vendég megérkezett és maradt szabad hely. Egy regisztrációval 1 személy tudja biztosítani a helyét.
Várólista: Amennyiben az órákra foglalható helyek mind lefoglalásra kerülnek, várólistára lehet regisztrálni (max. 2 fő). Ha az adott órára történik lemondás, a várólistán - a foglalási sorrend szerint - következő regisztráló foglalását aktiváljuk. Az aktiválásról értesítést küldünk e-mail-ben!
Foglalásaim lekérdezése: Egy megadott e-mail címmel lefoglalt, jövőbeli órákról küld aktuális tájékoztatást a megadott címre. Foglalást NEM hajt végre!
Foglalás lemondása: délelőtti óránál előző nap este 20 óráig, délutáni óránál aznap 12 óráig, a visszaigazoló e-mail-ben található "Regisztráció törlése" link használatával, telefonon (20/425-9905) vagy az info@mayafitness.hu e-mail címen.
Kérünk Benneteket, hogy akinek van AIR jóga heveder foglalása, de nem tud eljönni az órára, lehetőség szerint SMS-ben (arról azonnal értesülünk) vagy emailben MINDENKÉPPEN mondja le a foglalását, hogy egyrészt tudjunk róla, másrészt időben értesíthessük a várólistás vendégeket.
Abban az esetben, ha valaki telt házas óra esetén NEM mondja le a foglalását, és nem jön el az órára, akkor egy alkalmat felhasználunk a bérletéről, vagy a következő látogatása alkalmával megkérjük, hogy fizesse ki az 1.200 Ft-os jegyet. Ugyanez igaz abban az esetben is, ha valaki olyan későn mondja le a foglalását, amikor már másik vendég nem értesíthető. Megértéseteket köszönjük!