Maya Fitness Home
Kedvezményes regisztráció
Andi
B. Anita
B. Móni
B. Zsuzsi
Barbi
Bea
Dóra
Dóri
Elvira
Emese
Eszter
Évi
Irén
K. Évi
Kata
Klári
K. Móni
Kriszta
L. Éva
Móni
Orsi
S. Monika
Sz. Anita
Szandi
Szilvi
T. Ági
U. Zsuzsi
V. Móni
Viki


L. Éva Magamról ÓRÁIM

Sokat gondolkoztam, milyennek is kellene lennie egy jó jógaoktató bemutatkozásának. Majd rájöttem, hogy hiába sorolom fel a képzettségem, az adataim, vagy akár a gyakorlatom, mindez puszta szám és adat lenne. Nyilván ezek is fontosak, de ahogy a kis herceg is mondta Antoine De Saint-Exupéry csodálatos művében: "Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű: jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

Hogy honnan is indultam erre az igazán izgalmas utazásra?
A jóga különleges világa már 6-7 éve kísér utamon, legalább is tudatosan. Ugyanis felsejlik bennem kisgyermekkorom, vagy akár kamaszéveim, amikor is a jáma és nijáma (jóga külső és belső erkölcsi) elveinek többsége betöltötte életem, habár ekkor még vajmi tudatosság állt mögötte. Szüleimtől emberséget, motiváltságot, belső tüzet kaptam, a természetességre való törekvést, jóságot és tisztaságot, a természet, az élővilág és a Föld szeretetét.

Gyerekkorom óta volt bennem egy "belső hang", amely mindig azt mondatta velem, hogy felnőttként emberekkel akarok foglalkozni, segíteni szeretnék. Orvos, pszichológus vagy tanító, mindezek ösztönösen vonzottak. A pályaválasztás során azonban akkor racionálisabbnak tűnő döntést hoztam és a közgazdaság irányába képeztem tovább magam. A "sors" azonban nem hagyott sok időt arra, hogy rájöjjek, más teendőm is van az életben. Pofonok és betegségek sora kényszerített padlóra.
...és nem, sok oktatótársammal ellentétben én nem sportolok gyerekkorom óta. Kicsi korom óta vékony, törékeny, gyakran betegeskedő gyermek voltam. Szemüveges, fogszabályzós, allergiás, gerincferdült, ami miatt egy idő után sajnos testnevelésből is felmentettek. Az immunrendszerem huszonéves koromra romokban hevert, a gyomrom folyamatosan fájt, hétről-hétre antibiotikum-kúrákat kaptam, míg végül egy egyszerű szájsebészeti műtét szövődményei miatt kórházba is kerültem. Ekkor ismertem fel, hogy változtatnom kell és a saját magam kezébe kell vennem az életemet!
Kaptam időt, hogy átgondoljam. 6-7 évvel ezelőtt gyökerestül változott meg az életem. Kezdetben csupán rengeteg könyvet olvastam pszichológiáról, filozófiáról, tudatosságról. Majd megjelentek a jóga testi gyakorlatai is, ászanáztam otthon, vagy oktatóval. Újabb lépcsőfokok jöttek: pratjahára ("befelé tekintés"), dhárana ("koncentráció") és a dhjána ("meditáció") kezdetleges szintjei. Folyamatosan kerestem a mélyebb tudást, így 2016-ban jelentkeztem a Narada Védikus Akadémia Jógapszichoterápia és életmód tanácsadó képzésére, amelyet sikeresen fejeztem be 2017-ben. 2018-ban pedig Diószegi Ádám vezetésével a Samadhi Jógastúdióban végeztem, mint hatha jóga oktató. Itt azonban nem álltam meg, elvégeztem a kezdő és haladó kinesiology-tapinget, amelyet egyfajta természetes eszközként használok a testi regenerációs folyamatok elősegítéséhez. Emellett megkezdtem tanulmányaim, hogy 2019. novemberében már alternatív mozgás- és masszázsterapeutaként végezhessem tevékenységem. Időközben folyamatosan képzem magam az anatómia, kórélettan terén is. (Több mint) tervben van számos továbbképzés a sportprevenció és rehabilitáció terén (különös tekintettel a gerinc- és derék fájdalmakra, problémákra), valamint speciális jógaoktató képzések.

Utam során megértettem, amit a kis herceg mondott: "Nálatok - mondta a kis herceg - az emberek egyetlen kertben ötezer rózsát nevelnek. Mégse találják meg, amit keresnek. Pedig egyetlen rózsában vagy egy korty vízben megtalálhatnák. Csakhogy a szem vak. A szívünkkel kell keresni."

Nehéz út során, de én végül megtaláltam a szívem hangját. Mindig csak egy apró lépés rajzolódott ki előttem: egészséges táplálkozás és életmód, mozgás, filozófia, relaxáció-meditáció, tudatos gondolkodás; mígnem összeállt a nagy egész. Rájöttem, értéket teremteni jöttem, segíteni. Támogatást nyújtani abban, hogy más is megtalálja az élete mindennapjaiban a boldogságot, a harmóniát, a lelkesedést, a pozitív gondolkodást és a mosolyt.
Hiszem és vallom Lev Tolstoj és Abraham-Hicks mondatait:
"A boldogság forrása nem rajtunk kívül, hanem bennünk van!"
"Bárki lehetsz, bármit tehetsz, bármire szert tehetsz! Születésedtől fogva megillet a jog, hogy életed megteljen minden széppel és jóval."

A döntés a Tiéd! Élj hát szívből, jógázz mosollyal! Hatalmas szeretettel várlak óráimon!

Szakirányú végzettségem:
Narada Akadémia - Jógapszichoterápia és életmód tanácsadó
Samadhi Jógastúdió (Diószegi Ádám) - Hatha jóga oktató
Balance Akadémia - Haladó kinesiology / sporttaping

Óráim
Szerda:  19:00 - Hatha flow jóga